Trió Reggelt!

Trió Reggelt!

Garantáltan derűs ébredés hétköznap reggelenként 6-tól 9-ig!

Műsorvezetők: Nagy Zsolt, Sós Józsi

Tv-sorozatot forgatnak Magyarországon a Titanic katasztrófájáról

Brit irányítású tévéfeldolgozás készül a Titanic óceánjáró katasztrófájának történetéből; az ITV televízió minisorozatának forgatása hétfői londoni bejelentés szerint tavasszal kezdődik Magyarországon.
A 2-szer 90 perces, illetve 4-szer 1 órás változatban készülő tv-filmet 2012-ben, a hajókatasztrófa 100. évfordulója alkalmából mutatják be egyszerre több országban.
A brit-magyar-kanadai koprodukció forgatókönyvét az a Julian Fellowes jegyzi, aki 2002-ben Oscar-díjat kapott a Gosford Park című filmért. (Az ITV közleménye szerint a magyarországi partner a Mid Atlantic Films.)
A jéghegynek ütközött óceánjáró katasztrófáját már több ízben megfilmesítették, a legsikeresebb produkciónak James Cameron 11 Oscar-szobrocskával jutalmazott változata számít; a Leonardo DiCaprio és Kate Winslet főszereplésével készült film minden idők egyik legsikeresebb alkotása.

Ötödszörre is Vancouvert választották a világ legélhetőbb városának

Zsinórban ötödik éve a kanadai Vancouver végzett az Economist Intelligence Unit (EIU) legélhetőbb városokat tartalmazó világrangsorának élén.
A rangsort több mint 30 tényező - egyebek közt a biztonság, az egészségügy, a kultúra, a környezet, az oktatás és az infrastruktúra - értékelésével, majd ezek súlyozásával állítják össze a londoni székhelyű Economist-csoporthoz tartozó kutató- és tanácsadócég szakemberei. A tízes élbolyban főleg ausztrál és kanadai városok végeztek: a dobogós helyeket Melbourne és Bécs szerezte meg, a további helyezések sorrendben: Toronto, Calgary, Helsinki, Sydney, Perth, Adelaide és Auckland. A világ 140 városát értékelő lista élén nem sok változás volt az elmúlt évekhez képest.

Déligyümölcs: nem csak vitamin, méreg is

Magyarország - Elgondolkodott már azon, miért olyan csillogó a narancs a standon? Nos, nem elsősorban azért, hogy kívánatosabb legyen. A déligyümölcs hosszú utat tesz meg a trópusi ültetvénytől az üzletig, ezért gombaölő szereket tartalmazó viasszal kezelik a felületüket, hogy megvédjék őket a penésztől. A déligyümölcsökkel tehát nem csak vitaminok, de veszélyes vegyi anyagok is a szervezetünkbe kerülhetnek.- Ez ellen tökéletesen csak úgy védekezhetnénk, ha mindig bioterméket vennénk, de azért mérsékelni lehet az ártalmas anyagot – tanácsolja Lőrincz Zsuzsa a Tudatos Vásárlók Egyesületétől.

Marion Cotillard a legjobban fizetett francia színész

Az MTI arról ad hírt, hogy a Le Figaro nevű lap szerint 2010-ben Marion Cotillard volt a legjobban fizetett francia színész. Cotillard 2,35 millió eurót (639 millió forintot) keresett tavaly; ennyi kellett ahhoz, hogy kilenc év után először nő végezzen a legjobban kereső francia színészek listáján. Az eredmény persze nem túlságosan meglepő: Cotillard játszotta tavaly az Eredet című film női főszerepét, amelyért bizonyára jelentős gázsit kapott - ha nem is ahhoz foghatót, amennyit Leonardo DiCaprio szakított a filmmel.
A lista második helyén Jean Dujardin áll 2,3 millió euróval. Cotillard és Dujardin tavaly együtt szerepelt Guillaume Canet (Cotillard párja és hamarosan születő gyermekének apja) Apró kis hazugságok című filmjében, amelyet csütörtök este lehet megnézni az Uránia moziban a Frankofón filmnapok keretében. Dujardin tavaly a Jégkockakoccanás című filmben is játszott, amely egy férfiról szól, aki összeismerkedik saját rákjával (a férfit alakítja Dujardin, a daganatot Albert Dupontel játssza). Ez a film szintén megtekinthető lesz a Frankofón filmnapokon.

Az eper és a málna újabb jótékony hatását igazolták

Aki szereti a vörös és sötétkék gyümölcsöket, amelyek sok antocianint tartalmaznak, annak ritkábban kell vérnyomáscsökkentő tablettát szednie - állapították meg angol kutatók.
Az eper-, málna-, áfonyafogyasztást ajánló tanulmány az American Journal of Clinical Nutrition című táplálkozási szaklapban jelent meg.

A Kelet-angliai Egyetem kutatói Aedin Cassidy vezetésével arra voltak kíváncsiak, hogy melyek azok a gyümölcsök és zöldségek, amelyek gyakori fogyasztása csökkenti a vérnyomás emelkedésének kockázatát.

Nevesse egészségesre magát

Tudjuk, hogy a betegségek nagy részének kialakulása a mindennapos stressz következménye. Viszont, ha sokat nevetünk, megelőzhetjük a bajt, ugyanis a kacagás csökkenti a stressz-hormonok termelődését szervezetünkben.
Létfontosságú, hogy naponta legalább negyed órát nevessünk. Az nyilvánvaló, hogy a lelkünkre jó hatással van a kacagás közben és az azt követően átélt vidámság, mert megalapozza a jó közérzetünket. Az azonban kevésbé ismeretes, hogy a hahotázás pozitív fizikális változásokhoz is vezet, tehát az általános egészségügyi állapotunkra is remek hatással van.

Még keresik a magyar dal idei fővárosát

Idén is pályázat útján keresi a magyar dal fővárosát a Magyar Dal Napja Nonprofit Kft.; a felhívásra március végéig várják a jelentkezéseket - tájékoztattak a szervezők.
A magyar dal fővárosa címre olyan települések pályázhatnak, ahol az önkormányzat, a helyi civil szervezetek és cégek közösen vállalják, hogy politikamentesen, a lehető legtöbb embert és zenei műfajt megmozgatva ünnepelik a magyar dal napját.

A közlemény szerint a pályázati felhívást a napokban valamennyi önkormányzat megkapta, de az a www.magyardalnapja.hu honlapon is elérhető. A kiírók nemcsak részletes programtervet, de a lehetséges helyszínek alapos bemutatását, és a minél szélesebb együttműködést is bemutató pályázatot várnak minden jelentkezőtől. A magyar dal tavalyi fővárosa, Eger a 2011-es címért is indulhat, újra bizonyítania kell azonban alkalmasságát.

Beatles-múzeum nyílt Buenos Airesben

A Cavern Club egy téglája, Ringo Starr 11 fontos csekkje, egy Beatles-paróka és ezernyi más relikvia kiállításával nyílt meg a Beatles együttes új múzeuma Buenos Airesben egy megszállott argentin gyűjtő jóvoltából.
Bár a Beatles sohasem lépett fel Argentínában, a ma már 53 esztendős Rodolfo Vazquez azóta számítja magát a liverpooli csapat elvakult rajongójának, amióta tízévesen megkapta Rubber Soul című lemezüket.
A könyvelő minden számára elérhető emléktárgyat igyekezett begyűjteni, és 5612 darabos kollekciójával már 2001-ben bekerült a Guinness rekordok könyvébe. A háza tetőterében tárolt gyűjtemény azóta - a más rajongókkal folytatott kiterjedt világkörüli levelezésének segítségével - 8500 tételesre hízott, és elérkezett az ideje, hogy a nagyközönségnek is bemutassa.

Rihanna behozta Elvist

Az énekesnő a briteknél egyszerre vezeti a sláger- és a lemezeladási listát, sőt, a top 10-ben összesen három számmal szerepel. Olyan sikereket ér el, amiket szólózenészként utoljára Elvisnek sikerült. Van, aki nem örül a pop uralmának: a Manic Street Preachers frontemberét nyomasztja, hogy a gitárzene eltűnt a slágerlistáról.
Rihanna a brit lemezeladási listát a Loud című albumával vezeti, a slágerlista élére az X Factor-győztes Matt Cardle száma helyére a What's My Name került fel (feat. Drake), de a top 10-ben ott van az Only Girl (In The World) és a Who's That Chick is a kilencedik és tizedik helyen. Rihanna 2007-ben vezette először a brit slágerlistát (az Umbrellával), azóta pedig minden évben volt legalább egy száma az első helyen, idén ez már a második. Ilyesmi szólóelőadóként utoljára Elvis Presley-nek sikerült: mármint ő volt az első és eddig az utolsó is, akinek úgy volt öt száma is a lista élén, hogy közben nem maradt ki év.

Tartalom átvétel